Monday, January 29, 2007

Uhuk.... uhuk....

Adei... batuk mula menyerang dgn hebatnya. sakit dada... bisa-bisa abis seluruh badan. yg tak tahan bila dada belah kanan.. belikat dan lengan kanan sakit berdenyut2. apehal le jadik dgn aku nie? apa penyakit plak yg dpt nie? huhuhuhu...

Sabtu lepas aku, Hajar & Ctlyana gerak ke JJ Maluri seperti yg dirancang. gerak dr rumah dlm 10.30 pg tp gi isi minyak & pam tayar dulu. kat stesen minyak, ada insiden yg paling kelakar berlaku. mmg terbahak2 aku & Hajar gelak. mmg kronik btol la aku nie... camner bleh tersilap org! wakakakka.. tp tak per... hanya aku dan Hajar je tahu apa kisahnya... mueheheheh...

Lepas amik Ctlyana kat rumah dia di Taman Kembangsari (emm.. ramai plak member dok tmn nie..) maka bermula la ekspedisi 3 dara ke JJ Maluri. jlnraya agak jem sbb byk sgt lori hari tu. pastu ada lori yg rosak. mana tak sesak. dlm 11 lebih baru sampai JJ. round2 @ ushar2 barang. beli la serba sedikit personal care. ctlyana beli sepasang jam POLO utk hantaran kawen dia. lawo gak.. tp abis la RM250 utk sepasang jam tu. katanya dia nak tunang dia bayar 70% dr harga jam sbb jam dia besor. wakakakka.. sabor je la...

Abis shopping.. gerak ke food court utk sesi mengisi perut. ctlyana belanja. bila semua dah kenyang maka edisi gerak balik serdang la plak. kena rush balik sbb Hajar ada program lain plak pukul 3. tp time kuar tu dah dekat pkl 3.. pastu dgn jem lagi yg pastinya disebabkan oleh lori rosak. byk plak lori rosak hari tu. sampai serdang dlm 3 lebih. posing2 dlm kete plak lepas tu. ini ctlyana punya idea la. time aku tgh drive pon dia sibuk dok snap gambor. tak kosentret aku drive. kekekekekk...

Pastu kawan Hajar kasik ayam kampung seekor. tak le besar sgt... cam muda je lagi ayam tu. aku & ctlyana mengerjakan ayam tu. masak kicap... ctlyana yg masak. aku lak amik kontrak masak sayur campur. so, itu le dinner kitaorg. perghhh... memang sedap makan masakan yg dimasak sendiri. mmg licin lauk2 semua dikerjakan kitaorg bertiga... wakakakka...

Ahad lak... aku terlantar di rumah. tetiba demam datang balik. badan lemah jer... dan rasa mencucuk2 satu badan, sengal2 je rasa... adei... bila la nak sehat nie? dah seminggu camni.. on off on off je kesihatan aku... tak bestnyer... kenduri aqiqah ASZRA pon tak pegi. memula ingat nak pakat dgn org Tmn. U & Tmn. Kembangsari gi kenduri aqiqah tu tp sebab kesihatan aku yg cenggini... aku mengkenselkan cadangan tu. sib baik tak janji apa2 dgn diaorg lagi... huhuhuuhuh...

Malamnya plak dpt SMS dr Biha. katanya Arie ajak lepak kat Anjung. adeh... badan rasa lemah camnie rasa malas nak kuar tp kesian lak mamat tu. dah lama tak lepak & jumpa dia. so, kuar la gak. lepak2, makan2, sembang2 sampai kol 11 lebih baru gerak balik. hasil dr berembun hampir 2 jam di anjung maka kesihatan aku semakin merundum... waaaaaaaaaaa.......

4 comments:

13may said...

amboi...tak padan ngan batuk...berjalan sakan:D

bANgsaL buROk said...

hahaha... jumpa kengkawan.. kang kecik ati plak...

blackpurple said...

Tetiap hari lalu Serdang. Dulu lama gak duduk Serdang. He he he

bANgsaL buROk said...

itamungu
lalu je ker.. singgah2 le.. hehehe..