Friday, January 19, 2007

di celah-celah itu...

Pagi tadi sebelum gi ofis, check duit dalam dompet. tingggal sekeping not merah, sekeping not ijo & beberapa keping not biru. sen byk arrr... tp 1 sen & 5 sen je yg memberatkan dompet. hehehehehe... gaji lambat lagi nak masuk nie. arghhhh.... dok pk camner nak survive idop dlm masa nak dpt gaji. bukannya pokai sangat pon tp saja mengajar diri sendiri utk menghadapi saat2 seperti ini sekiranya berlaku. kalau mak aku tau, gerenti dia nangis tgk anak dara dia nie nak survive idop kat sini sengsorang... hehehhehe...

Malas nak pikir, ringan je tangan nie gi bukak drawer simpan baju2 aku. aku tak terpikir pon nak bukak drawer tu tp tangan aku menghulur tarik. pastu selak2 lipatan t-shirt tanpa tujuan. tp sesungguhnya ALLAH MAHA BERKUASA lagi MAHA MENGETAHUI... tup2 terpegang satu not ungu yang aku simpan dulu. aku ingatkan dah abis aku guna. rupanya masih ada tersisa. alhamdulillah... syukur atas rezeki yang kurniaanMU YA ALLAH. so, no more susah hati. masih bleh survive utk tempoh 2 minggu lebih. hehehehehhe...

5 comments:

milo said...

ahaha.. ako korek tabung la tadik.. cari syiling wat tambang.. ekekeke..

jap gi nak collect duit claim arr.. cukup le sampai gajik kot.. wakakaka.. sadis tul..

sato said...

huhuu..beshnya situasi itu kak tim.. sy pong nak korek2 lemari baju gak la.. (^_^)v

bANgsaL buROk said...

ahaks... korek jgn tak korek...

nieys said...

memang best bila dapat jumpa duit begini di saat memerlukan.. tahniah.. hehe

salam perkenalan dari saya.

bANgsaL buROk said...

salam perkenalan buat nieys juga..