Monday, January 28, 2008

123 - 5th MB Annual Tournament

Salam Isnin.

Semalam (27/1/08) telah selamat berlangsungnya tournament tahunan Malaysianbowlers kali ke 5 di Pin Junction, Mutiara Damansara. Seawal jam 7.20 pg aku dah buat gerakan ke Cheras utk amik Misa. Then kitaorg buat gerakan menunggu Zam kat 7-11. Lepas tu follow Zam gi rumah dia. Selepas sesi pemindahan berkotak2 mineral water dan menanti Cik Puan Sato turun dgn hadiah, maka berkonvoi le 2 buah kete ke The Curve.

Sampai di sana tepat2 kol 9 pg. Kebetulan sampai, Kak As, Arop & Awie tgh loading barang2 dari keta diaorg. Ok la tu sbb sampai saing dgn Puan Seketeri. Ingatkan dah lambat. hehehehe... Selepas sesi pendaftaran, game bermula jam 10.45 pg selepas mendengar ucapan ringkas lagi singkat oleh En. Presiden, Zam. Penyertaan kali nie ada la dlm 70 org. not bad!

Game tamat pukul 4.30 ptg lepas acara step-ledder berakhir. Perghh... penat siot! dari pukul 9 pg sampai pkl 4.30 ptg. Badan memang dah tak larat sgt. Lepas abis game, geng2 AJK buat gerakan ke McD utk menjamu selera. Sempat la belasah Prosperity Burger yg sedap tu. tp ternganga pasal kepedasan... heheheh.. green tea yg dpt skali dgn set tu tak sedap di tekak aku. minum sket je..

Lepas sesi makan-makan, masing-masing buat gerakan pulang ke sarang masing2. Aku gi hantar Misa balik. On the way balik lepas hantar Misa, hujan turun dgn lebat sampai tak nampak jalan. Cuak je aku... dah le mlm. huhuhuhu... Dekat selekoh ke arah UPM dari The Mines, ternampak la Gen2 terbabas. Tergantung atas tebing. Emmm... moral of the story, berhati-hati le memandu waktu hujan lebat di waktu malam. hehehehehe...

Sampai rumah memang dah tak larat. Ingat nak tido awal la.. tp AJL punya pasal.. sanggup aku selotep kelopak mata nie bagi terbukak... hahahahaha. Dekat2 nak abis solat Isyak, dapat call dari hamba ALLAH seorang nie yg jauh nun di utara. Dok sibuk bertanya pasal si ANGGUN. heheheh... hampeh jer. Tak payah le nak berangan, si ANGGUN dah ada pakwe. kakakaka.. pastu cakap boring dok sana. Tu la... sapa soh gi tukar ke sana. Sudahnya tak sabar nak balik KL semula. kui...kui...kui... tunggu la setahun lagi sampai Master tu abis.

AJL semalam best sangat dengar Sahri & Bob nyanyi. dan puas hati sbb Sahri menang jugak utk kategori Balada. dah memang jangka pon...

Lepas abis AJL, mata pon dah tak mampu nak terbuka.. apa lagi, terus la melelapkan mata.

3 comments:

sato said...

hahaha..sempat lagik layan AJL tuh.. kami berdua dah selamat lelap dah kak tim..giler tak larat... terjaga masa siti nyanyi.. pastu tido balik.. hoho..

as a.k.a axa87 said...

amboi sato tidor awal ker.. mesti kes zam makan 'nasi lemak sato' ni..hahahahha.

Tim..macam tau je saper yang duk jauh kat utara tu..hehehe.sebab b4/selepas tu dia ada call akak kot. Kim salam ngan dia la....

bANgsaL buROk said...

sato-kekeke...dah 'karam' awal rupanya..

kak as-heh... tau ke? :P