Wednesday, July 16, 2014

269 - I'M NOT HAPPY!!!

Sudah 3 bulan aku ditukarkan ke zon baru tapi aku masih rasa ralat dengan apa yang berlaku. Berada di astaka ini seorang diri dan kadang kala ditemani dengan staf uspot (berdua saja) tapi aku sangat-sangat sunyi di sini. Bayangkan dari pejabat yang dipenuhi dengan hampir 200 orang dan kemudian berada di pejabat yang hanya ada 2 orang? Dapat tak korang bayangkan situasi aku sekarang macam mana?

Aku jadi stress di sini. Walaupun aku tak lah berada 8 to 5 di sini, selalu aku keluar pegi ke tempat lama untuk berjumpa orang. Tapi bila aku balik ke astaka nie, tapi aku jadi sangat-sangat tertekan dengan situasi aku sekarang. Aku tidak gembira dengan suasana pekerjaan aku sekarang. Boleh jadi murung aku kalau lama-lama di sini. Dan sekarang aku sudah merasa sedikit kemurungan itu sedang menguasai diri aku. Aku tak mahu macam nie!!!

Aku mahu bekerja dalam suasana yang 'hidup'. Ada orang di dalam pejabat yang boleh aku berbual-bual, bergurau dan berbincang tentang kerja. Lama-lama aku rasa kat sini aku jadi katak bawah tempurung. Nama saja kerja part IT tapi tak berkembang otak aku kat sini. Begitulah jadi orang yang tidak penting dalam organisasi. Dicampakkan ke tempat sebegini. Sedih betul aku rasa.

Cakap lah apa pun kat aku, semata-mata semuanya nak menutup perkara sebenarnya. Aku rasa mutu kerja aku sekarang ini sangat-sangat teruk. Kalau diukur mahu dari 90% merudum ke 10% saja. Itu yang aku rasa sendiri. Kalau penilaian orang, mahunya -50% agaknya.

Aku memang tidak gembira bekerja sejak ditukarkan ke sini. 
No comments: