Monday, June 25, 2007

Jalan-jalan ke utara...

Assalamualaikum kengkawan semua.. ..

Lamanya tak memblog di sini. sementelah access blog di opis nie cam ampeh je. kejap bleh masuk kejap tak bleh. nak baca blog org pon susah dah skrg. tanya org IT katanya tak blok. tp entah naper la tak leh nak access. tp nasib baik la bleh post blog. so skrg nie main post blog je la. tak leh nak baca blog orang... huhuhuhuuh...

Ok, back to the point... minggu lepas we all ada sukan staf antara IPTA di Perlis. kitaorg bertolak 14 Jun. tahun nie UniMAP (known as KUKUM before) yg jadik tuan rumah. disebabkan aku join bowling, so we all menginap di rumah siswa UUM kat Jitra. tak join la perkampungan sukan kat Kangar. tak kisah la. tp yg menarik la kat sana.. makanan murah giler. apa lagi.. asik makan je kat sana. hahahahha.. mmg tembun la kalu aku dok sana.

Aku gi sana senyap2. tak cerita pon kat Misa yg aku dpt gi. kununnyer nak buat suprise ler. tp tak sempat aku nak suprisekan minah tu. dah berdebik2 aku kena bantai... hahahahha... suprise tak Misa???? muahahhaha.. aku tau ko musti sronot sampai lompat2nyer bila jumpa aku kat sana.. kekekekekek...

Kat sana jumpa la dgn geng2 bowling yg lain. dah lama tak jumpa. ye la.. sukan staf setahun sekali je. so, lepas setahun la dpt jumpa diaorg. kat sana jumpa la dgn geng MB yg dah jadik warga UniMAP, Mr. Miyagi aka Maliki. dia la jadik tourist guide we all. tak terlayan dia... muahahahha..

Banyak xtvt kat sana.. lebih pada makan & jalan2. sempat la gi Padang Besar... ramai la yg memborong sakan. aku tak la bershopping. sbb time tu duit elaun tak dpt lagi. so, jamu mata je la. huhuuhuh.. sadis btol. then tempat kitaorg membowling tu, City Point dekat dgn Pekan Rabu. so, hari2 pusing kat situ. dan cam biasa aku tak memborong apa pon. takat beli kuah rojak Mak Bee jer. heheheheh.. yg lain punya la memborong. ada gak org tu sempat beli barang2 utk persediaan majlis makan nasik minyak dia. hehehehe.. dengar kata dekat 500++ habis. perghh... sakan!!!!!

Habis bowling je 22 jun tu we all buat gerakan pulang. sblm balik, sempat lagi gi Pekan Rabu. ada plak yg tak sempat pusing2 kat situ. hmmm.. kalu gi dgn makcik2 & pakcik2 nie.. mmg layan diaorg shopping je la. sabor je la... sampai opis dlm pkl 9 mlm. letih tak hingat punya... pastu pagi esoknya dah kena gi opis. ada kena key-in data sampai la kol 10 lebih malam. perghhhh... lesunya rasa badan.

Ahad pon aku gi opis lagi. tp sampai tengahari ja. pastu gi rumah Misa. lepak2 dgn dia sambil sembang2 pasal xtvt di Kedah. hehehehe.. byk buat ketupat la... kekekekee.. mlm baru buat gerakan pulang. hmmmm... seminggu yg sungguh memenatkan tp menjadi satu kenangan yg terindah di Kedah!

5 comments:

kmnizam said...

huhu..dah lama tak jejalan ke city point(ada lg ka kat kedah nie) selalu gi jejalan ke city plaza jer :)

bANgsaL buROk said...

pakku
entah la... ada yg sebut city plaza.. ada yg sebut city point.. tp yg pasti sebelah pejabat pos... huhuuhu..

milo said...

tmpt bowling tu city plaza..
city point tu belakang dia..
bangunan berkembar..
;)

bANgsaL buROk said...

milo
tengkiu 4 explaination.. kekekeke..

milo said...

ekekeke.. 4 hari duk sana baru ako tau ade city point.. wahahaha..


aduuuss.. rindunye nasik lemak + nescafe akan kat tepi city point tuuuuuu...