Monday, March 05, 2007

Pesakit hujung minggu...

Jumaat lepas aku amik half day dan dlm pkl 12 lebih aku dah gerak ke Taiping semula. perjalanan lancar walaupun sikit jem sebelum keluar dr KL. perjalanan ke Taiping mengambil masa lebih kurang 4 jam. aku dpt sampai di hospital dlm pukul 4 lebih. aku terus masuk wad D1 utk menjenguk ibu tersayang. alhamdulillah... mak semakin sihat. dah boleh makan sendiri. tak perlu disuap lagi.

Sementelah aku dah dtg, Kak Ela pon balik la rumah. kesian dia sbb terpaksa take over jaga mak waktu aku kembali bekerja. terima kasih sangat2 pada Kak Ela yg sanggup ganti aku jaga mak walaupun dia hanya isteri anak buah mak. dia sanggup tinggalkan anak2 dan suaminya sementara waktu utk jaga mak aku. rasa bersalah jugak aku bila pk. tp keadaan pekerjaan aku yg tidak mengizinkan aku mengambil cuti panjang. huhuhuhuu...

Selama 2 hari di hospital, nurse2 kat situ gelarkan aku 'pesakit hujung minggu'. sbb ujung minggu je aku ada kat wad tu. pastu aku dgn sesuka hati tido atas katil pesakit sebelah mak aku tu. hahahaha... tak der pesakit. so aku tumpang tido la....

Di Taiping nie byk nostalgia waktu belajar dulu. hari Sabtu aku sempat pusing2 sekitar Taiping. pegi The Store yg pernah menjadi tempat kitaorg lepak dan beli barang. aku tawaf satu The Store tu. memang tak der perubahan langsung! susun atur barang setiap floor tak berubah langsung! hehehehhe... jalan2 sekejap, pastu makan tengahari kat kedai depan Hotel Legend tu. dulu ada jual pasemboq tp skrg diaorg dah tak jual. sedap ooo pasemboq kedai tu.

Hari Ahad plak aku gi lunch dgn famili kat gerai wakaf tepi kolej dulu. kat kedai makcik jual bihun sup ayam yg sedap bangat tu. aku siap tapau utk bawak balik ke serdang. smlm lepas la kempunan aku selama nie nak makan bihun sup ayam makcik tu. satu yg aku kagum, rasanya tak berubah langsung. sama seperti 6 thn dulu. perghh... layannnn....

Aku gerak balik ke serdang dlm pkl 3.30 ptg. dlm perjalanan selepas Tapah, hujan turun selebat-lebatnya. tak nampak sangat jln. gelabah aku. dah le drive sensorang. bawak slow jer. sabor je la.. aku sampai serdang dlm pkl 7 lebih. alhamdulillah, selamat juga aku sampai. syukur pd Tuhan...

3 comments:

anak kuang said...

mak ko dah discaj ke..? alhamdulillah.. makin baik nampak nye..

wesss.. ini tidak adil.. apsal ko tak tapau utk ako sekaliiiiiiiik.. uwaaaaaaaa.. tim kejaaaaaaaam!

err.. wendu plak ako ngan zaman budak2 kita kat sana eh.. pasemboq tu tadek eh..? tu la makanan ruji ako tatkala tgh hari, slain kuew teow kerang n kuew teow sup! wawawawawa... sluuuurp..

bANgsaL buROk said...

mek
mak aku still admit kat spital tepen tu. entah bila la bleh kuar. kalu kuar pon akan masuk spital grik lak. huhuhuuh..
kekekeke.. lupa plak nak tapau.kalu aku tapau,entah bila la nak ks ko.last2 aku sendiri yg bedal.. hak..hak..hak.. tp siries, sedap bangat!!!

anak kuang said...

ako rasa doc tunggu luka bekas operation tu betul2 kering dan sembuh la.. psl diebetis ni kena jg betul2..

wessss.. ko saje nak kasik ako jeles lerr.. warrghh.. takpe2.. bila la ako nak pi tepeng lagik? wendu nak golek2 kat burmese pool tu.. ahahahaha..