Monday, July 16, 2007

xtvt cuti 2 hari

Salam pagi Isnin yang agak berkabus... dah nak tengahari pon still ada kabus (ke jerebu???)

Hari Sabtu lepas aku cam biasa dtg ke ofis untuk buat keje2 formating & reinstall semua 6 unit cpu dari makmal. si aren dgn baik hati dtg tolong aku. tengkiu arr... nanti akak blanjer McD ek! hehehehehe...

Tengah2 dok buat, ada sorang hamba ALLAH nie dtg marah2 dgn aku. katanya aku ada cakap belakang dia. pastu siap warning aku lagi, kalu nak cakap apa2 biar berdepan dgn dia. what the heck????????????? aku tak tau ujung pangkal apa2, kena sembur. dah la depan2 org, malu aku dibuatnya. aku pon apa lagih, hangin naik satu badan la. main tuduh2 plak. aku tanya la apa yg aku kata kat belakang dia. pastu dia marah2.. then siap cakap nak panggil sorang lagi hamba ALLAH yang tukang menyampaikan pada dia. hampeh btol!!!

Aku pon tepon la minah yg jadik telefon berkarat hamba ALLAH nie. aku tanya direct jer. rupanya minah nie yg salah dengar dari sumber mana. then dia suka2 hati kata aku yg cakap. hampeh btol la..!!! tak pasal2 aku yg kena sembur! mmg hangin aku satu hari tu... mmg cipan la...!! dia nie selalu jadik tukang sampai pd org lain. ish.. mmg mulut !#%^&**?}{.... warghhhh, hangin satu badan!!!!!!!!!1

Settle je keje aku terus blah masuk bilik aku (sebelum tu dok kat lab). malas aku ngadap muka hamba ALLAH tu lagi. suka2 hati sembur aku tanpa siasat betul ke salah. no wonder la org treat dia camtu. bila aku sendiri dah terkena... aku pon tak heran la dgn cakap2 org pasal dia. ishhh... mmg hampeh!!!!!!!!!

Balik dr opis, Hajar ajak gi Carrefour Alamanda. ikut je la.. memandangkan aku pon tgh tensen. at least dpt la menghilangkan tensen. tp sebelum sempat hantar sms mengena kat sorang member nie. hahahahha... nasib la kan. org tengah tensen... mcm2 la dibuatnya. sanggup call tu nak bertanya apa. then aku jawab, "Tengok je tv9, pkl 5 ptg. hari-hari ada..." wakakakakakak...

Petang tu shopping sakan aku dgn Hajar. mula2 masuk MPH. nampak la buku Harry Potter yg tersusun lawa atas shelf. hhuhuuhhu.. teringin je nak sambar. tp kang over-budget. budget yg ada cukup2 je utk perbelanjaan yg dirancang hari tu. so, tahan je la hati nie. tunggu gaji la. mintak2 la ada lagi buku Harry Potter tu. huhuhuhuhu...

Lepas tu aku ushar sandal. so, dpt gak la sandal. beli kat Walk-in. pastu baru la buat gerakan ke Carrefour. aku dgn hajar beli karpet kecik & bantal besor. asalnya nak beli karpet tu jer tp biasala kan.. bila dah pusing2 tu, ada je benda yg nak dibeli. muahahahha.. abis shopping kat situ, buat gerakan ke surau. lepas solat, pegi makan kfc lak. balik dlm pkl 10 lebih. wahhhh... penatnya satu hari!

Ahad lak, aku ingat nak lepak je kat rumah. Hajar plak nak gi opis sbb nak upload file. disebabkan dia malas nak gi opis dia yg ujung donia nun.. so, dia nak guna internet kt opis aku jak. aku on jer. dlm kol 11 pg buat gerakan ke opis. pastu si ita lak dtg lepak. duduk la sampai kol 3 ptg. then buat gerakan makan tengahari kat tasik. lepas makan, balik rumah. si ita amik belen2 barang dia yg masih ada kat rumah. dia dah pindah rmh makcik dia kat setapak. so, rmh aku skrg nie dan berempat. masuk budak baru 2 org. adik2 la...

Malam tak der air... tak beshnyer...... tak jadi aku nak mendobi baju.. huhuhuuhuh...

2 comments:

anak kuang said...

weh.. patut ler 'patrick' call ako tanye, nape ko suruh dia tgk tv..

err, patut dia tanye ko la kan.. ako mane tau walaupun mmg dah tau.. wakakaka..

tim said...

misa
muahahhaha... ada dia tepon aku gak. tp aku tak ckp sebabnya. aku soh dia tgk sendiri. sure tgh bengang la tuh...heheheh..